Birkenstock

Birkenstock Birkenstock 53 resultaten

Birkenstock

Birkenstock is momenteel de belangrijkste fabrikant van teenslippers en andere slippers.

Birkenstock slippers worden liefkozend Birkenstocks genoemd. De benaming Birkenstocks (in het meervoud) wordt vaker gebruikt dan de officiële merknaan Birkenstock.

Birkenstock slippers zijn schoenen die alles mee lijken te hebben. Ze hebben een hippe reputatie, zitten heerlijk en zijn bijzonder gezond om te dragen.

Birkenstocks zijn dan ook slippers die je de hele dag kunt dragen. Zelfs de Birkenstock teenslippers kun je gerust tijdens een lange wandeling dragen. Dat komt door het extreem goede voetbed van de Birkenstocks en de gebruikte materialen.

Birkenstocks zijn gemaakt van licht natuurkurk, hoogwaardig natuurlatex en fijn jutgaren. Allemaal lichte natuurlijke materialen die zorgen voor een natuurlijke manier van lopen en een gezonde houding.  

Belangrijke soorten Birkenstock schoenen
Slippers, teenslippers, met name voor vrouwen en meisjes

Geschiedenis van Birkenstock
Birkenstock mag dan hip en modern zijn, het is één van de alleroudste schoenmerken. Al in 1774 stond Johann Adam Birkenstock als schoenmaker geregistreerd in het kerkregister van het Duitse plaatsje Vettelschoss. Mogelijk gaat de geschiedenis van dit familiebedrijfje nog verder terug.

Het duurde echter tot 1967 voor de Birkenstocks internationaal doorbraken. De Amerikaanse Margot Fraser ontdekte in Duitsland de Birkenstocks, werd enthousiast en ging de slippers in Amerika importeren en distribueren.